1. Так как ссылки внутри форума сейчас указывают на старый форум - просьба в этой теме указать сообщения с этой ошибкой.
  2. Использование тэгов [IMG] запрещено, просьба пользоваться вложениями.
  3. Уважаемый Гость, форум - это хорошо, но загляните в нашу BREWIKI, там столько всего интересного!
  4. При переносе форума "поломалось" расположение картинок в темах. Команда предпринимает меры по исправлению этого недостатка.
  5. По вопросам размещения рекламы обращайтесь по адресу [email protected]
  6. Пользователь Гость, статус "Пивовара" (и полный доступ к форуму) буду давать только пользователям с аватаром отличным от вопросительного знака :)
  7. Дорогой Гость, у вас появилась возможность материально или интеллектуально помочь нашему проекту. Помощники получат особый статус и уважение на форуме :) Пишите на [email protected]
  8. Просьба заполнить заново свой профиль. Особенно это актуально для пункта "Откуда". Он сильно помогает отвечать на многие ваши вопросы.
  9. Поздравляю всех нас с переездом на новый сервер! В результате переноса исправлены проблемы с форумом, включена Брювики. Ура товарищи!
    Скрыть объявление

Дрожжи WLP645 Brettanomyces Claussenii

Тема в разделе "Штаммы дрожжей", создана пользователем Zver, 14 мар 2019.

Метки:
  1. Zver

    Zver Модератор Команда форума

    Откуда:
    СПб
    Originally isolated from strong English stock beer in the early 20th century, this yeast has low-intensity Brettanomyces character and is closely related to Brettanomyces anomalus. This strain produces fruity, pineapple-like aroma with an earthy hay-like background aroma and aroma note.

    Attenuation: 70.00-85.00
    Flocculation: Low
    Alcohol Tolerance: Medium - High (8 - 12%)
    Optimum Fermentation Temperature: 85.00-85.0

    https://profibeer.ru/tech/raw/15350/
     
    londontower нравится это.
  2. Zver

    Zver Модератор Команда форума

    Откуда:
    СПб
    Бретты в качестве штамма на дображивание (после достижения КП на основном штамме), на плотном РИСе, показали снижение сахаристости на 1,4P за два месяца. Есть информация, что плотность может продолжать падать в течение года. Бутилировал, буду следить за карбонизацией.
     
  3. Zver

    Zver Модератор Команда форума

    Откуда:
    СПб
    To ensure correct propagation methods were used for growing yeast ready to begin fermentation, research was conducted to find the ideal standard technique to be used for propagating Brettanomyces yeast cells. Starting from a single colony looped and inoculated into 100 ml of wort, cell counts along with cell viabilities were recorded daily to find growth curves during batch culture propagation. The batch cultures were further stepped up with an additional 500 ml of wort and the procedures repeated. The growth curve (Fig. 1) for B. bruxellensis strains (CMY001 & BSI-Drie) show a 2-phase growth pattern, while a 3-phase growth pattern was observed for B. claussenii (WLP645), B. bruxellensis (WLP650), and B. lambicus (WLP653). In all five strains a similar 96-hour (4 day) initial growth phase was observed. Three strains (WLP645, WLP650, and WLP653) rapidly increased in cell number, with exponential growth seen over the following 24 hours. However, B. bruxellensis (BSI-Drie) lagged in growth for 24 hours after the initial 96-hour growth phase, then grew exponentially for a further 72 hours reaching early stationary phase growth after 192 hours (8 days) of batch culture propagation. After the initial 96-hour growth phase B. bruxellensis (CMY001) lagged for 72 hours (3 days) before going through a logarithmic 24-hour growth phase and reaching max cell growth at 192 hours (8 days) of batch culture. All strains reached maximum cell counts between 168 and 192 hours (7-8 days) of batch culture propagation.
    [​IMG]
    (Fig. 2). Cell counts collected over 168 hours (7 days) of batch culture propagation from the three strains grown in MYPG solution had a collective mean of 11.38´108 cells/ml. This was 51.3% greater then the same three stains initially cultured in wort substrate (5.54´108 cells/ml). No lag phase or 2-phase growth pattern was observed in cells initially grown in MYPG solution, while a 24 hour lag phase was observed with cells initially grown in wort along with slowed growth over the 120 hours following the first 48 hours growth phase.[​IMG]
    (Fig. 3) shows similar results for cells initially cultured in MYPG substrate and wort substrate. A difference of cell viability for strains grown in wort substrate (mean value 99.73% ± 0.25%) was 3.05% higher to start then cells grown in MYPG substrate (mean value 96.68% ± 1.96%). After 120 hours (5 days) of batch culture propagation, both substrates had nearly equal viability with wort substrate (mean value 96.55% ± 2.23%) 0.15% higher then MYPG substrate (mean value 96.4% ± 0.1%). During batch culture a total drop in viability of 3.18% was observed in yeast cells grown in wort while 0.24% was observed in yeast cells grown in MYPG substrate.[​IMG]
    (Fig. 4). A mean value of 27.0% (±2.83%) reduction in maltose was observed in yeast strains B. bruxellensis (WLP650), B. claussenii (WLP645), B. bruxellensis (BSI-Drie) and B. bruxellensis (CMY001). A 25.83% (±3.70%) reduction in maltotriose was observed for B. bruxellensis (WLP650), B. claussenii (WLP645), and B. bruxellensis (CMY001), while only a 4.8% reduction in maltotriose was observed for B. bruxellensis (BSI-Drie). B. lambicus (WLP653) was observed to have the greatest semi-aerobic utilization of fermentable sugars maltose (78.5%) and maltotriose (54%).[​IMG]
    (Table 3) are present at levels well below threshold with most not detected. Ethyl acetate was the major compound present above threshold levels in B. bruxellensis (CMY001) and B. bruxellensis (BSI-Drie), measured at 41.56 mg/l and 75.75 mg/l respectively. Diacetyl was the only other compound present in B. bruxellensis (WLP650), B. bruxellensis (CMY001), and B. bruxellensis (BSI-Drie) at above threshold levels, with no detectable levels of volatile phenols produced.
    [​IMG]

    http://brettanomycesproject.com/dis...and-batch-culture-growth/propagation-results/
     
    Aleissandre нравится это.
  4. Zver

    Zver Модератор Команда форума

    Откуда:
    СПб
    Шесть месяцев, карбонизация в норме. На этом наблюдения прерываются)
     
    Croc нравится это.

Поделиться этой страницей